Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine dexyco.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Prosimo vas, da pred uporabo naše spletne strani natančno preberete te splošne pogoje poslovanja.

Dostava

Pri nakupu nad 45 € je dostava brezplačna. Pri nakupu do 45€ vam bomo zaračunali dostavo v višini 3,5 EUR. Strošek dostave je že vračunan v znesek naročil kot ločena postavka. Po opravljenem plačilu zneska naročila nimate več nobenih dodatnih stroškov.

Dostavo izvaja podjetje Pošta Slovenije. Blago kupljeno preko spletne trgovine dostavljamo na naslove na območju Republike Slovenije.

 

Dobavni rok

Dostava se vrši v dopoldanskem času na naslov, ki ga določite ob oddaji naročila. Če vas v času dostave ni doma, vam bo poštar pustil sporočilo, s katerim lahko pošiljko prevzamete v vaši poštni poslovalnici.

Predviden dostava naročila je v roku od 1 do 3 delovne dni od prejema naročila. Predviden rok dostave velja le za izdelke, ki so na zalogi, Pri izdelkih, ki imajo daljši dobavni rok, je to jasno označeno v spletni trgovini. V primeru, da dostava ne bo mogla biti izvršena v roku 3 delovnih dni od prejema naročila, vas bodo naši komercialisti o tem obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Ob praznikih in v mesecu decembru, vas prosimo, da naročilo opravite pravočasno, saj takrat zaradi povečanega obsega dela na pošti ne moremo zagotoviti hitre dostave.

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in le-to ne bo dobavljeno, vas o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljeno, vam kupnino povrnemo.

Plačilo

Plačilo naročila lahko izvedete na kateregakoli od spodnjih načinov:

 • Plačilo po povzetju – naročene izdelke plačate z gotovino poštarju ob prevzemu pošiljke
 • Plačilo s kreditno ali plačilno kartico – naročilo plačate s kreditno kartico Karanta, MasterCard ali Visa . Prenos podatkov je kodiran, zato so podatki o vaši kreditni kartici zaščiteni.
 • Plačilo po predračunu – po oddanem naročilu po elektronski pošti prejmete potrdilo naročila/predračun. Znesek kupnine nakažete na transakcijski račun podjetja Dexy Co d.o.o., ki je naveden na predračunu. Bodite pozorni, da pri plačilu vpišete pravilno številko sklica (Nekatere banke zahtevajo pred številko sklica vpis dodatnih "ničel" (npr. 00 pred podanim sklicem)). Za hitrejšo obdelavo vašega naročila, lahko potrdilo o plačilu pošljete po elektronski pošti na naslov prodaja@dexyco.si
 • Paypal – ob oddaji naročila izvedete plačilo preko svojega Paypal računa.

Po oddaji naročila v naši spletni trgovini, boste na svoj elektronski naslov samodejno prejeli pregled naročila/predračun, ki potrjuje uspešnost oddanega nakupa. Rezen v primeru, da izberete plačilo po povzetju, bo vaše naročilo odposlano šele, ko bo plačilo vidno a našem računu.

Nobeden izmed načinov plačila ne spremeni cene!

 

Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto - Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku pol ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
   
 2. Naročilo potrjeno - Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Račun kupca bo bremenjen za znesek nakupa šele po odpremi blaga. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
   
 3. Blago odpremljeno - Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.
 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo. Akcijske cene veljajo za vse nakupe opravljene v času trajanja akcijske ponudbe. Če akcijska cena ni navedena, ob nakupu veljajo redne cene.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od nakupa. Pisno obvestilo lahko kupec najpozneje v roku 14 dni od prejema naročila pošlje po pošti s priporočenim pismom na naslov Dexy Co d.o.o., Verovškova ulica 60a, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov prodaja@dexyco.si.

Paketov z odkupnino ne sprejemamo. Prodajalec bo strošek kupnine skupaj s stroškom standardne dostave vrnil na transakcijski račun kupca po prejemu vrnjenega blaga. Kupec nosi strošek vračila blaga.  

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, nerabljeno in v nepoškodovani originalni embalaži. Pošiljki mora biti priložena kopija računa.

Več o pravici o odstopu od nakupa in vračila blaga si lahko preberete tukaj.  

   

Pritožbe 

DexyCo d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Dexy Co d.o.o se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova prodaja@dexyco.si, ali pisno na naslov prodajalca: Dexy Co d.o.o. Verovškova ulica 60a, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem je pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov 

Skladno z zakonskimi normativi DexyCo, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Dexy Co d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Arhiviranje pogodbe

 • Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Dexy Co d.o.o., Verovškova ulica 60a, 1000 Ljubljana. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov prodaja@dexyco.si

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Računi so arhivirani na sedežu podjetja in so dostopni na zahtevo naročnika.

Spletno prodajno mesto Dexy Co lahko izvrši transakcijo nakupa blaga samo, če imetnik kartice izpolni naročilo za nakup blaga, ki bo poleg podatkov navedenih pri vpisu v spletno trgovino, vsebovalo še:

 • Ime in priimek kupca-imetnika kartice,
 • naslov stalnega bivališča, kamor imetnik prejema izpiske (pri čemer naslov ne sme biti "poštno ležeče"),
 • mobilni, ali stacionarni telefon imetnika kartice
 • naslov elektronske pošte imetnika kartice
 • vrsto kartice s katero se plačuje blago
 • količino in vrsto naročenega blaga
 • znesek za katerega bo bremenjena kartica po odpremi blaga in ki predstavlja seštevek kupnine za naročeno blago z vsemi stroški in davki,
 • naslov dostave in naslov imetnika kartice morata biti enaka,
 • naslov ne sme glasiti "na poštno ležeče", poštni predal, ali hotelski naslov v tujini.

Spletna trgovina DexyCo mora kupcu na osnovi njegovega naročila podanega v skladu z zgoraj navedenim omogočiti, da še enkrat preveri vse zgoraj navedene podatke in dokončno potrdi naročilo. Če naročilo ne vsebuje vseh zgoraj navedenih podatkov, spletna trgovina DexyCo tako naročilo zavrne.

 

Varstvo osebnih podatkov

Dexy Co d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše osebne podatke ter trajno izvajamo ukrepe za zaščito osebnih podatkov skladno s trenutno veljavnimi predpisi in dobrimi poslovnimi praksami.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Zbrani osebni podatki se shranjujejo na varen način in trajno, oziroma do preklica dovoljenja s strani osebe, katere osebni podatki so zbrani.

Upravljalec podatkov je podjetje Dexy Co d.o.o.

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete tukaj. 


Pravno obvestilo
Spletna trgovina dexyco.si ter vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi tretjih podjetij se uporabljajo z dovolenjem in so v njihovi lasti.